Preview Mode Links will not work in preview mode

Stjärnbaneret - Historiepodd om USA

Dec 27, 2018

I detta avsnitt går vi igenom första halvan av det turbulenta 1850-talet. Vi kommer att prata om Kompromissen 1850, Onkel Toms stuga, Blödande Kansas, Våld i senaten, John Brown, Pandora, The Little Giant, ursprungliga Filibusters, Vredens druvor, Transkontinental järnväg och Bob Dylan.

Glöm inte att prenumerera...


Dec 16, 2018

I detta avsnitt pratar vi om hur oense nord och syd är från nationens födelse. Vi kommer att prata om skeppen La Amistad och Creole, 3/5 delsregeln, slaverimakten, Kathleen Turner, munkavelregler, Missourikompromissen 1820, Nordvästra territoriet, Bud och den svarta mannen Madison Washington.

Glöm inte att...


Dec 7, 2018

I detta avsnitt pratar vi om samhället i nordstaterna och motståndet mot slaveriet. Vi kommer att prata om yankees, fattiga arbetare, reformfeber, Detriot Tigers, abolitionism, nykterhetsrörelsen, industrialisering, Liberty party, feministmöte i Seneca Falls och William Lloyd Garrison!

Glöm inte att prenumerera på...


Nov 29, 2018

I detta avsnitt pratar vi om samhället i södern och slavägareliten. Vi kommer att prata om snuskigt rika slavägare med lyxig levnadsstil, fattiga bönder, Dixie Chicks, skuldfällor, Richmond, att sätta kvinnor på piedestal, dödsmetall och att försvara slaveriet moraliskt!

Glöm inte att prenumerera på...


Nov 11, 2018

I detta avsnitt pratar vi om slaveriet i södern och livet för slavarna. Vi kommer att prata om slavuppror, bomullsbältet och Kung bomull, slavhandeln från Afrika, eftergifter till slavägarna i konstitutionen, triangelhandeln, blues och jazz, piskrapp och lite allmän rasism!

Glöm inte att prenumerera på...